7 Ιουλ 2008

POLO MONTANEZ, η τεράστια φωνή της Κούβας που χάθηκε...



Όταν πέθανε ο Polo Montanez, όλη η Κούβα τον έκλαψε. Τέτοιος τεράστιος τραγουδιστής είναι δύσκολο να ξαναβγεί. Και μάλιστα χάθηκε έχοντας δώσει δισκογραφικά, ένα μικρό μόνο μέρος από το τεράστιο ταλέντο της φωνής του. Μια φωνή που όταν την άκουγες, πότε έκανε τη ψυχή σου να κλαίει και πότε να θέλεις να βγεις στους δρόμους από χαρά και να χορέψεις, ενώ η μουσική που έγραφε ήταν απίστευτη ερωτική.
Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 2002 έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του ταλαντούχου Κουβανού τραγουδιστή και συνθέτη Polo Montanez. Το πρώτο του cd κυκλοφόρησε το 1999 και έγινε αμέσως πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλη τη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη και ειδικά στη Κολομβία όπου έγινε πλατινένιο. Η μεγάλη επιτυχία του τραγουδιστή και συνθέτη από τη Κούβα που εργαζόταν ως ξυλοκόπος και τραγούδαγε τις αγροτικές μπαλάντες του σε ξενοδοχεία για τουρίστες είναι ότι κατάφερνε να γεμίζει τα στάδια όπου έπαιζε με κοινό που συνήθως δεν παρακολουθούσαν την guajiro (αγροτική) μουσική της Κούβας.Σας προτείνω λοιπόν ένα cd του καταπληκτικού αυτού καλλιτέχνη, το Memoria (sony, 2004)
Το cd αυτό (φωτό αριστερά), περιέχει 11 τραγούδια τα οποία είχαν ηχογραφηθεί από τον ίδιο σε κασέτες ή στο studio και επεξεργάστηκαν από την εταιρία του Lusáfrica σε μία προσεγμένη παραγωγή που έγινε στο Παρίσι και στην Αβάνα. Να ξεχωρίσουμε εδώ το "Locura de Amor," μία ρούμπα buena που μιλάει για τη σκοτεινή πλευρά της τρέλας που στειχειώνει τον έρωτα με το εκπληκτικό σόλο του βιολιστή Silvio Dusquesne πού η επιροή του είναι σαφέστατη σε όλο το cd.


Το βιντεάκι που ακολουθεί μας αποδεικνύει το μεγαλείο του. Καλή ακρόαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: