29 Ιαν 2015

Η νέα "κυβέρνηση του βουνού" και το χρέος!...


Μετά από το χθεσινό μπαράζ άστοχων "τσαμπουκαλίδικων" δηλώσεων διαφόρων μελών της κυβέρνησης άρχισε πάλι να σφίγγει η "μέγγενη" της Ευρώπης. Νομίζω ότι τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχουν καταλάβει ότι τώρα κυβερνούν και δεν μπορούν ακόμα να "καταγγέλουν", ως μία άλλη "κυβέρνηση του βουνού". Ας κάτσουν λοιπόν κάτω να εργαστούν για την χώρα κι ας αφήσουνε για λίγο έστω το κόμμα στην άκρη. Τα ζητήματα είναι πολλά, επείγουν δραματικά και δεν εξαντλούνται σε ενέργειες-προτεραιότητες όπως σε επαναπρόσληψεις αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και παραμονή στα πανεπιστήμια "αιώνιων" φοιτητών!
Όσο για το χρέος όπου όλοι αναφέρονταν προεκλογικά ως πρώτο πρόβλημα της οικονομίας μας(!), έχω να παρατηρήσω κάποια λίγα πράγματα. Σε αυτό το  θέμα όλοι, μα όλοι στην Ευρώπη συμφωνούν, εκτός από τους εκλεκτούς(sic) από τον Θεό Έλληνες που θέλουν για πάρτη τους "τα καλά και συμφέροντα". Ξεχνάμε ότι αυτοί οι "παλιοξένοι" μας έδωσαν 210 δισεκατομμύρια ευρώ για βοήθεια. Μιλάνε κάποιοι για "τοκογλύφους" όταν για παράδειγμα από τα 210 δις που πήραμε από την ευρωζώνη τα 36 μας τα δάνεισε η επίσης σε κρίση Ισπανία και μάλιστα με τόκο 3% όταν η ίδια δανείζεται με 6%! Ζητάμε να μας χαρίσουν λοιπόν χρήματα όπως για παράδειγμα ένας λαός που έχει ομοιότητες με εμάς σε πολλά. Ένα από τα πολλά: 25% ανεργία.
Όσο λοιπόν το κράτος μας είχε πρωτογενή ελλείμματα τρώγαμε τα λεφτά των "κουτόφραγκων" και είμαστε και περήφανοι γι αυτό. Αν λοιπόν, η λιτότητα που ακολούθησε μας φάνηκε βαριά, χωρίς την βοήθεια των δανειστών θα ήταν ασύλληπτα σκληρή. Όμως ήταν μοιραίο αυτά τα χρήματα που πήραμε για να επιβιώσουμε, μεγάλωσαν κατά πολύ το ύψος του χρέους. Και τώρα δεν μας αρέσει αυτό γιατί θέλουμε "και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο". Επίσης αν προσθέσουμε εδώ το υποθετικό "σενάριο" ότι εφ' οσον βρισκόταν ένας "τρελλός" να μας δανείσει χωρίς όρους, αν δεν συνέβαινε η μερική διαγραφή του χρέους το 2012, τότε αυτό τώρα θα ήταν σχεδόν διπλάσιο. 
Κάποιοι μας πουλούσαν παραμύθια του τύπου ότι Κινέζοι και Ρώσοι "σπρώχνονται" μεταξύ τους ποιός θα μας προσφέρει λεφτά αλλά "οι δοσίλογοι" που μας κυβερνάνε το αρνούνται! Κόμματα, πολιτικοί και ΜΜΕ επένδυσαν στην αγανάκτηση του κόσμου κραυγάζοντας όλοι μαζί "δεν πληρώνω"! Είναι αυτοί οι οποίοι στο παραμύθι που μας σέρβιραν, οι "δράκοι" θα γίνουν "άκακα ζωάκια" που θα μας κάνουν τα χατίρια. Αρκεί "η δύναμη του λαού" γι αυτό!
Συμπερασματικά λοιπόν για το περίφημο χρέος, υπάρχουν μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση τρία μεγάλα κράτη που χρωστάνε πολλά λεφτά. Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία. Ότι μας χαρίσουν θα το επιβαρυνθούν οι πολίτες τους! Για να πειστούν να προχωρήσουν σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να τους δείξουμε ότι εφαρμόζουμε στη πράξη το ελληνικό ρητό "παν μέτρον άριστον". Κάνουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις, δεν διορίζουμε άχρηστους υπαλλήλους, δεν δίνουμε συντάξεις σε σαρανταπεντάρηδες κλπ.
Μήπως η νέα κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει πραγματικά και γρήγορα να "κατέβει από το βουνό";...


Δεν υπάρχουν σχόλια: